Nieuws

Star Wars-horloge laat je BB–8 met de 'Force' besturen

5 januari 2016 10:33

De Sphero BB–8 was al het tofste Star Wars-speelgoed, met een nieuw bijbehorend horloge bestuur je de droid met de 'Force'.

Ronde droid BB–8 speelt een belangrijke rol in Star Wars: The Force Awakens, en de speelgoedversie van Sphero komt op zijn formaat na bijzonder dicht in de buurt van 'the real thing'. Het is een beetje of je zelf in Star Wars zit, als je het robotje zelfstandig door de kamer laat rijden of met je telefoon bestuurt.

Maar de nieuwe bijbehorende 'Force Band' maakt het nog een stuk specialer. Met het horloge kun je BB–8 besturen met handgebaren, en lijkt het net alsof je zelf een Jedi bent. Wenk BB–8 en de droid komt naar je toe rollen, strek je hand uit en hij rolt van je af en met een zwaaiende beweging laat je ’m de kamer door rollen.

Door je hand te draaien kun je BB–8 zelfs om zijn as laten draaien. Met de hoogte van je hand kun je de snelheid van de droid beïnvloeden. Het duurt helaas nog wel even voordat de Sphero Force Band op de markt komt: de gadget is gepland voor dit najaar en de prijs is nog onbekend.

Dat geeft Sphero nog wel wat tijd om alles te finetunen, want bij presentaties tijdens gadgetbeurs CES deze week zou BB–8 nog niet altijd even goed op handgebaren reageren. Ook komt dit najaar een extra BB–8 van Sphero op de markt, met het meer beschadigde uiterlijk dat de droid gedurende de film krijgt.