Nieuws

Oculus Touch-controller komt veel later dan VR-bril

1 januari 2016 17:05

De Oculus Touch-controllers komen pas in de tweede helft van dit jaar uit, terwijl de Rift zelf al in de eerste helft komt.

De Touch-controllers zijn onlangs al werkend aan de pers getoond, toch is Oculus er nog niet tevreden over. Daarom komen de controllers pas in de tweede helft van 2016 uit, terwijl de Rift VR-bril al in de eerste helft van dit jaar verschijnt.

Oculus gaat die extra tijd gebruiken om de betrouwbaarheid van de controller te verbeteren. Bovendien wil het bedrijf dat de controller natuurgetrouwer aanvoelt. Als extra voordeel van het uitstel noemt Oculus de tijd die ontwikkelaars nu hebben om apps en games voor de controller geschikt te maken. Ontwikkelaars krijgen eerder toegang tot de controllers.

De Touch-controller oogt als de handgrepen van een reguliere controller, maar dan losgekoppeld. Elk handvat heeft een stick, knoppen en triggers, maar daarnaast bewegingssensoren die om de handen heen gaan. Daardoor zien gebruikers de locatie van hun handen nauwkeurig in de virtuele wereld, wat simulaties betrouwbaarder moet maken.