Nieuws

Nieuwe Bright-site live, apps onderweg

15 december 2015 00:01

De derde grote nieuwe versie van Bright.nl in tien jaar tijd is online gegaan.

Wat een rit is het geweest dit jaar. Sinds april is Bright onderdeel van RTL Nederland als techplatform van het nieuwe RTL Z. Het netwerk ging in september van start, met Bright TV wekelijks op de maandagavond, waarmee er eindelijk een volwaardig tech-programma op de Nederlandse buis (en online) is te zien. We mochten in november vervolgens vierduizend mensen verwelkomen op de vijfde Bright Day. Grandioos.

Miniatuurvoorbeeld

De eerste versie van de site. Screenshot van eind 2006.

Het slotstuk voor 2015 bestaat uit de nieuwe site en de nieuwe apps voor Bright.nl. Want ja, een omkat was hard nodig. De nieuwe site is vandaag live gegaan. Volledig 'responsive' met meer ruimte voor beeld én tekst. Een vernieuwde vormgeving die de continue stroom aan nieuws plus een enorm archief soepel en strak presenteert.

Miniatuurvoorbeeld

De versie van 2008 tot 2015.

We moeten nog een heleboel punten op i’s zetten (je feedback is welkom!), maar een nieuw begin is daar. Ondanks dat er een heel team aan de nieuwe site en apps heeft gewerkt, wil ik een paar mensen in het bijzonder bedanken voor maanden puik werk: Frans Mettes, senior designer bij RTL Nieuws, voor zijn fascinerend heldere kijk op online ontwerp. Project manager Chris Dorland die alles met engelengeduld in goede banen heeft geleid. En uiteraard de developers van Dockbite, in het bijzonder Martin Wildeman en Jasper Weeteling. Kuddos!

Miniatuurvoorbeeld

We hadden het trouwens in de plannen allemaal perfect getimed, maar de release van de nieuwe Bright.nl-apps laat nog even op zich wachten. De Android-versie volgt eind deze week, die voor de iPhone nog voor de kerst, en de nieuwe Windows-app volgt in januari.

Update: de huidige Bright-apps voor iOS en Android zouden vandaag (woensdag) weer moeten gaan verversen. Nog een paar dagen geduld tot de nieuwe apps live gaan. Stay tuned.