Nieuws

MAXS: de maximumsnelheid op je iPhone

18 juni 2014 09:15

<p><strong>Op elke Nederlandse weg op de hoogte van de maximumsnelheid.</strong></p><p></p>

Er bestaat verwarring over de maximumsnelheden op de Nederlandse wegen. Waar mag je nu 130 kilometer per uur en waar 120? Waar mag je 80 en waar honderd? En dan moet je rekening houden met dag en nacht, want dan wil het op eenzelfde stuk weg ook nog wel eens verschillen. Rijkswaterstaat plaatst op verschillende A-wegen hectometerpaaltjes die de snelheid aangeven, maar ook op andere wegen bestaat verwarring. En dat is waar de app MAXS je van dienst is.

Deze app, gemaakt door ontwikkelaars die ook werkten aan TomTom Traffic HD en TimesUpp, houdt je continu op elke weg van de maximumsnelheid op de hoogte. Dan moet je natuurlijk wel je iPhone en de app open hebben staan op je dashboard.

Op het scherm staan twee cirkels. De bovenste geeft aan hoe hard je rijdt, de onderste toont de maximumsnelheid op de weg waar je rijdt. Overtreed je de snelheid, dan wordt het scherm rood en krijg je een melding. Dat gebeurt nauwkeurig omdat de app gebruik maakt van GPS. Je batterij gaat iets sneller leeg, al is de app erg zuinig volgens de makers. Na het sluiten van de app wordt gps niet meer gebruikt.

Download MAXS gratis voor iOS