Nieuws

BitTorrent Sync

18 juli 2013 11:28

<p><strong>Peer-to-peer-alternatief voor Dropbox.</strong></p><p></p>

Het bedrijf Bittorrent Inc. heeft de bèta-versie van zijn Android-applicatie Sync gelanceerd. De gratis app laat je bestandsmappen synchroniseren tussen verschillende apparaten met behulp van het Bittorrent-protocol. De gratis sync-app heeft geen opslaglimiet, wat een voordeel is ten opzichte van clouddiensten als Dropbox.

De testversie van Bittorrent Sync werkte tot nu toe nog alleen op Windows, Mac en Linux. De Android-app is de eerste app voor mobiele apparaten. Bij Bittorrent Sync gaan de bestanden direct tussen verschillende apparaten en is er geen derde partij of opslag op servers bij betrokken. Andere voordelen: geen maximum bestandsgrootte en hogere doorvoersnelheden dan bij de clouddiensten. Hoewel Sync de Bittorrent-techniek gebruikt zijn je bestanden niet te zien voor buitenstaanders. Alleen een unieke geheime sleutel geeft toegang tot je gedeelde folder. Al het bestandsverkeer is versleuteld met een privésleutel die is afgeleid van de gedeelde geheime sleutel. Je bestanden zijn alleen te zien of te ontvangen door mensen met wie je je geheime code deelt.

Sync heeft ook de optie om de geheime sleutel na een dag te laten verlopen, zodat er geen nieuwe apparaten kunnen worden toegevoegd door buitenstaanders die de private sleutel hebben ontvangen. Het is ook mogelijk om bestanden maar een richting op te synchroniseren.

Download (gratis)