Nieuws

CrowdRoaming

2 juli 2013 09:53

<p><strong>Internet vanuit de bundel van inwoners van je vakantieland.</strong></p><p></p>

Roaming (mobiel internetten in het buitenland) is al jaren een heet hangijzer in Europa. EU-commissaris Neelie Kroes heeft de kwestie hoog op de agenda staan en met resultaat: vanaf 2015 komt er een einde aan het betalen van roamingkosten binnen Europa.

Tot het zover is heeft de Nederlandse startup CrowdRoaming een oplossing bedacht: internetten op de extra mb's van inwoners van je vakantieland. Aan de andere kant kun je je eigen mb's ook beschikbaar stellen aan de toeristen die ons land bezoeken. De ideale oplossing om toch goedkoop te kunnen internetten in het buitenland, het enige dat je hoeft te doen is de app installeren.

Je kunt zelf aangeven hoeveel mb je maximaal beschikbaar wilt stellen, dat regel je simpelweg met een slider in de app zelf. Het minimum is 20, het maximum 100 mb. Je verbinding lijdt volgens het bedrijf niet onder de extra gebruikers omdat je eigen verkeer altijd voorrang krijgt. De communicatie tussen de verschillende toestellen gaat via een versleutelde VPN-verbinding, dus je privacy komt niet in gevaar.

CrowdRoaming is nu alleen nog beschikbaar voor Android, aan een versie voor iOS en Windows wordt gewerkt. Er is een kleine kanttekening te plaatsen, het beschikbaar stellen van je internetverbinding gaat momenteel nog niet als je Androidversie 4.1 of 4.2 hebt. Je kunt wel gebruik maken van de verbinding van anderen als je in het buitenland bent. Ook daar wordt aan gewerkt. Kijk hier een filmpje met tekst en uitleg.

Download gratis via Google Play