Nieuws

Alarm! Drone spoort indringers op en achtervolgt ze

11 december 2015 18:55

<p><strong>Een Japanse drone jaagt op indringers, maakt foto's van ze en stuurt de beelden door. Bedoeld voor bedrijven met grote percelen grond.</strong></p>&#13;

De drone van het Japanse beveiligingsbedrijf Secon schiet foto's van indringers - of ze nu te voet (foto van gezicht) of met de auto (foto van kenteken) zijn - en stuurt de beelden naar de beveiligers. In de nacht gebruikt de drone led-lichten om indringers te herkennen.

De topsnelheid van de drone is 10 kilometer per uur en hij kan zo'n drie tot vijf meten boven het land vliegen. Secon vindt het een flexibel alternatief voor beveiligingscamera's, die meestal op vaste plekken worden gemonteerd. De aanschafprijs bedraagt 6500 dollar voor de drone, meldt Computerworld. Daarnaast moet het bedrijf 40 dollar per maand betalen voor het gebruik van de software.

Drone met vangnet
Een andere Japanse drone is ontwikkeld om een ander soort indringers op te sporen en gevangen te nemen: andere drones. De drone-met-vangnet wordt gebruikt door de Japanse politie. Zij zetten het apparaat in om drones te vangen die in verboden gebieden vliegen, zoals het centrum van Tokio.

Thumbnail

"Terroristische aanvallen met drones en explosieven zijn mogelijk", aldus de politie van Tokio tegenover de Japanse krant Asahi Shimbun. "We hopen op deze manier ons land te beschermen tegen dit soort scenario's."