Nieuws

Instagram brengt 3D Touch-achtige functie naar Android

9 december 2015 16:54

<p><strong>Instagram wacht niet op Android-toestellen met drukgevoelige schermen en bedenkt een andere oplossing voor '3D Touch'.</strong></p><p></p>

Fotodienst Instagram heeft op de iPhone 6S verschillende mogelijkheden als je gebruikmaakt van 3D Touch. Zo kun je een preview van foto's bekijken als je harder op een thumbnail drukt. Dat kan niet op Android-toestellen, maar Instagram wacht drukgevoelige schermen niet af om nieuwe functies te introduceren. Die komen er overigens wel aan, bijvoorbeeld in de duurste Mate S van Huawei.

In een nieuwe versie van Instagram (7.13.0) is de optie al beschikbaar, al staat die versie nog niet in de Google Play Store. Het lijkt dus te gaan om een test, die in de toekomst alsnog beschikbaar komt voor Android-gebruikers.

Preview

Om op een Android-toestel gebruik te maken van '3D Touch', moeten gebruikers niet harder drukken, maar langer. Door langer te drukken op een kleine Instagram-foto in een grid, open je de afbeelding groter in een preview-venster, waar je bijvoorbeeld het aantal likes en reacties kunt bekijken. Om hem te sluiten veeg je weg van de knoppen en til je je vinger op.

Deze functie op Android is overigens niet nieuw, maar het laat wel zien dat Instagram de toevoegingen op iOS niet exclusief voor dat platform wilde bewaren. Wellicht volgen meer apps het voorbeeld van Instagram totdat Android-toestellen massaal drukgevoelige schermen hebben. Wanneer de versie van Instagram beschikbaar komt in de Play Store is nog niet bekend.

bekijk op YouTube

Lees ook:

'Ook Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig display'

Nieuw scherm brengt 3D Touch-achtige functie naar Android