Nieuws

Deze topics waren dit jaar het populairst op Twitter

7 december 2015 09:42

<p><strong>De eerste jaarlijstjes stromen alweer binnen. Twitter maakt de meest gebruikte hashtags bekend.</strong></p><p></p>

Zoals elk jaar zet Twitter ook in 2015 weer de populairste hashtags op een rij. Dat doet Twitter Nederland dit jaar in vier categorie├źn.

Onder de top trends van Nederland algemeen is '#vacature' het meest gebruikt. Dat was vorig jaar ook al het geval. Op de tweede plaats komt #voetbal, daarna volgt #zzp. Verder opvallend in de Nederlandse lijst is #pgbalarm, waarmee problemen rond het persoonsgebonden budget aan de kaak werd gesteld. Ook over #drones werd veel getweet en #wielrennen was populair, met name omdat de Tour dit jaar in Utrecht startte.

Wereldwijd werd steun gezocht

Ook wereldwijd werd Twitter veelvuldig gebruikt om werk te vinden. #Jobs was over de hele wereld de populairste hashtag. Daarna volgt #Quran.

Volgens Twitter zochten Twitteraars 'steun bij elkaar tijdens impactvolle gebeurtenissen'. Onder maatschappelijke trends wereldwijd staan bijvoorbeeld #JeSuisCharlie, #PrayForParis, #BlackLivesMatter en #RefugeesWelcome.

Lees ook:

'Twitter wil berichten langer dan 140 tekens mogelijk maken'