Nieuws

Eerste 'gewone' Facebook-gebruikers krijgen toegang tot Periscope-killer

6 december 2015 17:55

<p><strong>Ook gewone mensen krijgen nu toegang tot Live Video van Facebook. Tot nu toe was de dienst alleen beschikbaar voor celebs.</strong></p> <p></p>

In augustus lanceerde Facebook de Live-functie voor beroemdheden die zo live video konden uitzenden voor hun volgers. Onder meer Serena Williams, Ashley Tisdale, Martha Stewart en Michael Bublé maakten gebruik van de nieuwe optie.

Eind vorige week is Facebook begonnen de dienst ook mondjesmaat aan te bieden aan gebruikers van het sociale netwerk die niet een grote schare fans hebben. Om te beginnen mag een klein deel van de Amerikaanse Facebook-gebruikers met een iPhone de dienst uitproberen.

Jeroen Pauw

Het idee om mensen live video te laten streamen is bepaald niet nieuw. Eerder timmerden Meerkat en Periscope al met vergelijkbare diensten aan de weg. Van die twee lijkt Periscope, dat begin dit jaar werd overgenomen door Twitter, verreweg het succesvolste.

Bekende gebruikers van Periscope zijn Jimmy Fallon, Donald Trump en Jeroen Pauw, die de app vaak voorafgaande aan zijn tv-programma gebruikt. Ook Jean-Marc van Tol (tekenaar van Fokke en Sukke) gebruikt Periscope regelmatig voor boekrecensies.

Lees ook:

Facebook laat celebs nu ook live streamen