Nieuws

BMW komt in 2016 met een retro DIY-hipster-motor

28 november 2015 15:06

<p><strong>BMW bouwt met de R NineT Scrambler een motor die eruit ziet alsof hij in de fabriek al voor je gecustomized is.</strong></p><p></p>

Ik heb (zoals elke man) regelmatig overwogen om motor te gaan rijden. Het Nederlandse weer, het feit dat er andere mensen van dezelfde weg gebruik zouden kunnen maken en het belabberde verbruik van motoren heeft mij tot nog toe de aanschaf van een helm en een leren broek bespaard.

Maar ik kijk toch regelmatig met lede ogen naar hippe caféracers, met de hand opnieuw opgebouwde motoren uit de jaren '90 en moet de grootst mogelijke moeite doen om mezelf te overtuigen dat ik écht geen motor nodig heb. Wat ik tijdens het stiekem naar plaatjes speuren op het internet wel ontdekt heb, is dat het tijdperk van Ninja's en Hayabusa's over is en dat de DIY-retro-motor zijn plaats als ultieme mannenspeeltje heeft overgenomen.

Geen buikschuiver dus, geen chopper met stuur dat je als kapstok kunt gebruiken, maar een eenvoudige motor van 20 tot 30 jaar oud, waar je zelf een nieuwe kleurencombinatie voor zoekt, een ander zadel en op die manier de geschiedenis herschrijft naar eigen inzicht.

Hoe retro wilt u het hebben?

De echte doe het zelver verhit in de oven zelf 14 oude bierblikjes en stampt er dit schildje van.

Een rekje voor de koplamp, een schildje voor je favoriete nummer.

De mannen van BMW moeten die trend ook gezien hebben, gezien de verschijning van de BMW R NineT Scrambler. Een eenvoudige nakedbike met een two-tone kleurstelling en cognackleurig zadel. Helemaal hipster zonder dat je zelf nog met de spuitbus in de weer moet.

Sterker nog: BMW levert accessoires van eigen merk, maar ook van motorcustomizers. Een hulpframe zorgt ervoor dat je deze motor eenvoudig tot verschillende varianten kunt ombouwen.
Het ontwerp is een licht gemoderniseerde versie van fietsen zoals die in de jaren 50 en 60 populair waren. Uiteraard ligt er een boxermotor tussen de wielen. Die levert 110 pk.

Lees ook onze auto-duurtests