Nieuws

Nederlands sociaal netwerk Camarilla is alleen voor echte vrienden

25 november 2015 10:48

<p><strong>Op het sociale netwerk Camarilla kun je maar 15 mensen als contact toevoegen.</strong></p><p></p>

Camarilla is een Nederlands sociaal netwerk dat gaat voor kwaliteit over kwantiteit. Via de app kun je maximaal 15 mensen toevoegen waarmee je jouw leven deelt en kan chatten. Er is alleen ruimte voor drie handen vol échte vrienden en familie.

Echte vrienden

De app werd onder meer ontwikkeld door Constance Scholten. Volgens haar zijn intieme momenten niet geschikt voor Facebook en is je deelname aan een Whatsappgroep ook niet altijd vrijwillig. Daarom deel je jouw posts op Camilla altijd alleen met mensen die jij kent. Je kunt niet zoeken naar andere gebruikers, en snuffelen in comments of foto's van vrienden van vrienden. Communicatie gaat altijd van de ene persoon op de andere, zonder dat verder iemand het kan zien.

Geen like-machine

De app oogt overzichtelijk en strak, al zitten er nog wat kleine slordigheden in de interface. Je kunt vrienden vanuit je contactenlijst toevoegen, posts maak je door foto’s te delen en er eventueel tekst bij te voegen. Het is geen like-machine zoals Facebook, maar is het je te doen om échte menselijke interactie en vriendschappen, dan kun je Camilla eens gratis proberen. De app is er nu op iOS, Android volgt later.

Lees ook:

Facebook gaat Hyves nadoen met 'Respect-knop'

Twitter laat je voortaan tweets 'liken' met een hartje