Nieuws

Secret Hitler van de makers van Cards Against Humanity is Kickstarterhit

24 november 2015 21:40

<p><strong>De makers van Cards Against Humanity scoren met het slimme kaartspel Secret Hitler een hit op Kickstarter.</strong></p>

Kaartspel Exploding Kittens was eerder dit jaar het meest gebackte Kickstarter-project ooit. Het nieuwe kaartspel Secret Hitler is goed op weg om ieder geval behoorlijk populair geworden. Na twee dagen is het het streefbedrag van 54.450 dollar al dubbel binnen.

Logisch, want het spel komt uit de koker van Cards Against Humanity, het immens populaire kaartspel waarbij je de meest schandalige combinatie van twee kaarten probeert te maken. Secret Hitler heeft een flink andere insteek, die meer doet denken aan Weervolven.


Bij Secret Hitler speel je het Duitse parlement van voor de Tweede Wereldoorlog. De liberalen zijn in de meerderheid, maar er zitten fascisten in de gelederen. Je weet niet wie, en de truc is om daar achter te komen voordat het te laat is.

Geniepig

Dat doe je terwijl er nieuwe wetten worden doorgevoerd: liberale of fascistische. Aan de hand daarvan moet je afleiden of de president en kanselier fascisten zijn of niet. Maar: hoe meer fascistische wetten, hoe machtiger de regering wordt, en daar hebben ook de liberalen profijt van.

Zo belooft Secret Hitler een simpel maar geniepig spel te worden, voor bij een goeie pot Duits Bier. Backen kost 30 dollar plus een tientje verzendkosten, levering is in april.

Lees ook:

Dit is nu het populairste Kickstarter-project ooit

Uit Ideas: Verslaafd aan Kickstarter