Nieuws

Verbeter je lichaam met technologie

22 november 2015 11:41

<p><strong>Kunstenaars bedenken hoe we het gedrag van menselijke cellen en lichaamsfuncties zouden kunnen verbeteren, beschermen, volgen, stimuleren en repliceren.</strong></p>&#13;

Hoe kunnen we ons lichaam met technologie verbeteren? Door gebruik te maken van disciplines als Microbiologie, Neurowetenschap, Genomics en weefselkweek, laat de expo Body of Matter in Eindhoven zien.

Je ziet een harttransplantatie met een esthetisch gemanipuleerd varkenshart onder het mom van 'innerlijke schoonheid', gemaakt door Isaac Monté die eerder zijn debuut maakte op Bright Night en Bright.nl. Er is een drone bestuurd door je eigen brein en een DIY toolkit om je eigen bacteriële data te manipuleren. In totaal tien kunstenaars laten zien hoe je het gedrag van menselijke cellen en de functies van het lichaam kunt verbeteren, beschermen, volgen, stimuleren en repliceren.

Onder de 10 ook zie je de drie winnaars van de Bio Art & Design Award 2015. Ze worden vergezeld door twee eerdere winnaars en vijf andere kunstenaars uit de voorhoede van bio kunst-en design.

De expositie Body of Matter opent op 27 november in het MU op StrijpS in Eindhoven.