Nieuws

Deze vrouw doneert aan Unicef bij elke tweet van een trol

20 november 2015 08:59

<p><strong>De Australische moslima Susan Carland geeft 1 dollar aan Unicef voor elke haatdragende tweet die aan haar wordt gericht.</strong></p> <p></p>

"Ik krijg regelmatig tweets en Facebook-berichten van dappere vrijheidsstrijders met anonieme accounts die mij vertellen dat ik als moslima vast dol ben op onderdrukking, moord, oorlog en seksisme", schrijft Susan Carland in The Sydney Morning Herald.

Carland, die in Australiƫ een bekende socioloog is en is getrouwd met een talkshowhost, probeerde van alles om met de haat om te gaan. Ze deed enkele vergeefse pogingen om met de trollen in discussie te gaan, ze blokkeerde hen en ze probeerde om de haatzaaiers te negeren, maar geen van de oplossingen bleek echt bevredigend.

Inspiratie uit de Koran

Daarom besloot Carland op een goede dag om bij elk vervelend bericht 1 Australische dollar over te maken naar Unicef. Inmiddels heeft ze op die manier al bijna duizend dollar aan de kinderhulporganisatie overgemaakt.

De inspiratie om haar haters de andere wang toe te keren, haalde Carland naar eigen zeggen uit de Koran. "In de Koran staat: 'Goed en kwaad zijn niet gelijk. Verdrijf het kwaad met wat beter is'", schrijft Carland.

Navolging

Inmiddels kan de sociologe veel beter met haatdragende tweets omgaan, schrijft ze. "Een nare tweet herinnert me er nu voornamelijk aan dat ik binnenkort weer aan Unicef moet doneren."

De actie van Carland heeft bovendien navolging gekregen. Nadat ze over haar actie schreef, boden andere Twitteraars aan om eveneens geld over te maken naar het goede doel voor elke nare tweet die Carland ontvangt.