Nieuws

Havo-scholier wil pizzabezorgers te vlug af zijn met automaat

19 november 2015 16:07

<p><strong>Zitten consumenten te wachten op een pizza uit een automaat? De 18-jarige havo-scholier Jordi Hillenga denkt van wel. </strong></p><p></p>

Vanaf morgen kun Groningers een pizza uit zijn automaat halen. Hillenga wil met zijn automaat de strijd aangaan met pizzabezorgers.

Hij denkt dat zijn pizza's net zo lekker zijn, bijna meteen klaar en een stuk goedkoper (4,99 euro voor een margarita, 5,99 voor een pizza salami, hawaii of pesto). Bovendien krijgen klanten een servetje en een pepermuntje bij de pizza, waardoor die ook geschikt is om onderweg op te eten.

Hillenga's eerste automaat wordt morgen in gebruik genomen bij een Jumbo-supermarkt in het Groningse voetbalstadion Euroborg.


Euroborg
Die locatie is niet toevallig gekozen, vertelt Hillenga: "De Euroborg was al vanaf de eerste minuut een potentiƫle toplocatie: er zitten veel scholieren en een voetbalstadion. 's Avonds rijden de pizzakoeriers er af en aan naar de bedrijven die op het park zitten."

Hillenga wil het concept binnen vijf jaar landelijk uitrollen, met 100 automaten op vliegvelden, pompstations en treinstations. "Maar eerst even afwachten of dit aanslaat."

Door RTL Z