Nieuws

Google+ leeft nog: het sociale netwerk is vernieuwd

18 november 2015 09:05

<p><strong>Wie gebruikt er Google+? Je bent in de minderheid, maar Google laat je niet in de steek.</strong></p>

Het sociale netwerk Google+ is namelijk op de schop gegaan. Volgens Google zijn er twee functies waardoor mensen terugkomen naar de dienst: Collecties en Communities. Google+ is nu zodanig vernieuwd dat gebruikers deze afdelingen beter moeten vinden.

"Google+ is nu gefocust rond interesses en een stuk simpeler in gebruik", zo schrijft Google in een blogpost. "Ook werkt het nu beter op mobiele platformen." Dankzij het vernieuwde design moet het sociale netwerk op elk apparaat beter werken en dezelfde ervaring bieden. Updates voor Android en iOS volgen in de komende dagen.

Google schrijft dat gemiddeld 1,2 miljoen mensen zich bij een Communitie aansluiten op Google+, een soort fora waar mensen over dezelfde onderwerpen praten. Collecties, dat vijf maanden geleden werd gelanceerd, zou nog sneller groeien. Met Collecties kunnen mensen zich inschrijven bij onderwerpen om daarover up-to-date te blijven.

Om de nieuwe layout nu al te krijgen, kun je naar deze pagina gaan op Google+. Klik je vervolgens op de zoekbalk, dan wordt het gehele uiterlijk van het netwerk vernieuwd.

Lees ook:

Google+ en Google Wallet zijn niet dood - nog niet

Google geeft je voortaan gratis opslag foto's en video's