Nieuws

Deze Nederlandse tas is 'alle tassen die je nodig hebt'

12 november 2015 15:54

<p><strong>Een aktetas, een weekendtas en een koffer. Deze Nederlandse DUN-case is het allemaal.</strong></p>&#13;

We gaan terug naar april 2014, midden in de 'portemonnee-hype'. Enigszins onverwachts, ook voor de maker zelf, was daar ineens een Nederlandse portemonnee die enorm populair werd op Kickstarter. De DUN Wallet van ontwerper Sjoerd van Dam stal vele harten en haalde uiteindelijk bijna 27 duizend dollar op, 4 keer meer dan het doel. Ik heb er ook een weten te bemachtigen en de portemonnee kwam keurig op tijd en afgewerkt bij me op de mat. Elke dag maak ik er gebruik van.

Case

Dat maakt me zeker nieuwsgierig naar de vandaag gelanceerde nieuwe campagne van Sjoerd. Hij pakt het een stuk groter aan. En hoe groot, dat mag je zelf bepalen. Zijn DUN case heeft veel overeenkomsten met de portemonnee. Het is het ook van het dunne leer, het heeft ook de goed zichtbare stiksels en het heeft enigszins dezelfde vorm. Alleen dan is het een tas.

Verschillende groottes

DUN wil 'al de tassen zijn die je nodig hebt', aldus de Kickstarter-pagina. Daarom is het een aktetas (10L), weekendtas (20L) en een koffer (30L) in één. Dit uitklapgedeelte is subtiel weggewerkt, zodat je niet met de afritsbroek onder de tassen rondloopt.

Verder is het helemaal gemaakt voor deze tijd, met een waterdicht laptopvak en snelle vakjes. De prijs is wel even slikken: 333 dollar als early bird. Maar dat krijg je met zo'n grote hoeveelheid leer.

Goed van start

De campagne heeft een goede start. Na een dag is er ruim 6 duizend dollar opgehaald. Wel ligt de ambitie hoog: 50 duizend dollar.