Nieuws

Facebook gaat gezichten in foto's op je telefoon scannen

10 november 2015 11:23

<p><strong>Facebook Messenger gaat gezichtsherkenning toepassen op foto's op je smartphone. Doel: kiekjes sneller delen met vrienden die er op staan.</strong></p><p></p>

De nieuwe functie heet Photo Magic, meldt Buzzfeed. Als Facebook één van je vrienden herkent op een foto in de fotobibliotheek op je smartphone, dan krijg je een pushbericht of je de foto misschien via chat-app Messenger wilt delen met die persoon.

Scannen

Facebook scant je bibliotheek met de gezichtsherkenning die ook bekend is van zijn Moments-app, waarmee je foto-albums privé kan delen met vrienden. Android-gebruikers krijgen bij elke nieuwe foto een notificatie, iOS-toestellen worden 'periodiek' gescand.

Photo Magic zit op dit moment in de testfase. Vanaf vandaag kunnen alleen Australische Facebook-gebruikers met Android-toestellen de nieuwe functie uitproberen, voor iOS volgt het snel. Wanneer andere landen volgen, is nog niet bekend.

Niet in Europa

Momenteel biedt Facebook zijn gezichtsherkenning in de EU niet meer aan, omdat het in strijd is met de Europese regels. Daardoor zou de Photo Magic-functie voorlopig niet in Europa beschikbaar komen. Dat gold eerder al voor Facebooks Moments-app die ook gezichtsherkenning gebruikt. Moments komt wegens privacyzorgen ook niet naar Europa.

Lees ook:

Facebook mag Belgische internetters niet meer volgen