Nieuws

Obama zit nu ook op Facebook, eerste post over het klimaat

9 november 2015 22:10

<p><strong>"I finally got my very own page." President Obama is nu (pas) gestart op Facebook. Hij kaart klimaatverandering aan.</strong></p> <p></p>

Hoewel de president nu dan zijn eigen pagina heeft, is het niet de eerste keer dat Obama gebruikmaakt van Facebook. Tijdens zijn verkiezingscampagnes voor het presidentschap maakte zijn staf ook al pagina’s aan en ook het Witte Huis zit al tijden op het sociale netwerk.

De nieuwe Facebook-pagina is volgens de politieke site The Hill bedoeld om direct in contact te treden met de bevolking, zonder tussenkomst van de pers. Om dezelfde reden opende Obama in mei van dit jaar ook al een Twitter-account.

Achtertuin

Op Obama’s pagina staan de belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven, zoals zijn huwelijk met Michelle in 1992 en zijn verkiezing tot senator in 2005. In zijn eerste ‘echte’ bericht vraagt hij aandacht voor klimaatverandering.

In een video vertelt hij over de klimaattop die over een paar weken in Parijs zal plaatsvinden. Obama spreekt de wens uit dat zijn dochters en hun achterkleinkinderen net zo van de schoonheid van de natuur zullen kunnen genieten als hij in de achtertuin van het Witte Huis.