Nieuws

Licht bepakt reizen met deze modulaire schoenen

9 november 2015 09:17

<p><strong>De modulaire schoenen van een Italiaanse startup besparen ruimte in je koffer. </strong></p>&#13;

Als je graag aandacht aan je schoeisel besteedt, zit je voor een city-trip als snel op twee paar extra. En dan heb je niet genoeg aan één stuk handbagage. De Italiaanse startup Shooz komt met de oplossing: een collectie modulaire, ruimtebesparende schoenen.

Het systeem bestaat uit losse zolen en losse bovenwerken die je aan elkaar bevestigt met een waterproof rits en een drukker. Eén paar extra schoenen neemt nu net zoveel ruimte in als een T-shirt.

Vier zolen, 26 skins

Je kiest je favoriete zool en daar kies je je favoriete 'skin' bij. De eerste collectie bestaat uit vier zolen en 26 verschillende skins; van klassieke leren brogue tot hippe elastische instapper van stevig canvas (van biologisch katoen). Zolen en skins kosten 75 dollar per stuk.

Met nog 34 dagen te gaan is het doel van 25.000 dollar al in zicht. Shooz heeft duidelijk een gat-in-de-schoenenmarkt te pakken. Voorlopig biedt Shooz alleen modulaire mannenschoenen. Jammer voor de dames, want voor een gemiddelde citytrip heb je op zijn minst pumps, laarsjes, ballerina's, veterschoentjes en sportschoenen nodig.

Het zou logischer zijn geweest om eerst vrouwen van hun ruimteprobleem af te helpen, maar waarschijnlijk wilde Shooz de lat nu ook weer niet té hoog leggen. Begrijpen we. Lichtpuntje: als je met een man reist, dan passen jouw schoenen nu gemakkelijk in zijn koffer, want hij draagt Shooz.