Nieuws

Nederlanders willen ook elk horloge 'slim' maken met een schijfje

6 november 2015 17:25

<p><strong>Deze dunne schijf plak je aan de achterkant van je horloge. Dit Nederlandse Kickstarter-project heeft meteen al een geduchte rivaal.</strong></p>

Een Nederlander die Engels praat, herken je uit duizenden. Of het nu onze koning is, het aangezette Britse toontje van Frans Timmermans of de oprichter van een slim horloge: je filtert hem er zo uit.

En dat is helemaal niet erg, want dat zorgde ervoor dat ik direct wist dat het om een Nederlands project ging waarover Engadget schreef.

Trivoly is namelijk een Amsterdams/Amerikaans bedrijf dat van iedere horloge een smartwatch maakt, zo is de belofte. Het betreft een dunne ronde schijf die is uitgerust met vibratoren, sensoren en notificatielampjes. Het is verder niet digitaal verbonden met je horloge, dus je kunt hem ook op een armband plakken.

Hoe slim is slim?

Het ronde schijfje heeft geen schermpje, dus de slimheid blijft beperkt tot doorgeven van berichten via trillingen en lichtjes. Wel voelt het of je links of rechts op je horloge tikt, zodat je er bijvoorbeeld het volume van de muziek mee kan bedienen.

Verder kan het uitgerust worden met een stappenteller en een hartslagmeter en is het mogelijk om je telefooncamera te bedienen (groepsselfie-alert!)

Dun, maar zichtbaar

De schijf is slechts 3 millimeter dun, maar in de video zie je dat die bij de ene horloge beter valt dan bij de andere. Vanaf 99 dollar heb je er een. De mannen zijn met hun 26 duizend dollar nu op een vierde van hun doel.

Lijkt erg op Chronos

Het toeval wil dat precies vandaag blogger Daniƫl ook schreef over een nagenoeg gelijk concept Chronos. Beide worden in het eerste kwartaal in de brievenbus verwacht.

De verschillen zitten 'm in de details: Chronos is een halve millimeter dunner, maar Trivoly gaat 2 keer zo lang mee. En het grootste verschil is dat bij Chronos geen vrolijke Hollander in de video zit.