Nieuws

Er wordt steeds minder gedeeld op Facebook (maar wel veel geliket)

4 november 2015 17:47

<p><strong>Steeds minder mensen posten iets op Facebook. We zijn vooral aan het liken en het loeren.</strong></p>&#13;

Dat blijkt uit een enquĂȘte van marktonderzoeker GlobalWebIndex. 34 procent van de gebruikers plaats nog statusberichten, vorig jaar was dat nog 50 procent. Iets meer mensen, 37 procent, delen nog foto's, maar dat was vorig nog liefst 59 procent.

Het bezoek aan Facebook neemt nog niet erg af. Zo'n 65 procent van de 1,49 miljard Facebook-gebruikers wereldwijd komt dagelijks op het sociale netwerk. Maar dan wordt er vooral veel rondgeneusd en geliket.

Geen zorgen

Facebook verdient zijn geld vooral met advertenties. Omdat het gebruikersaantal niet terugloopt, hoeft het bedrijf zich dus geen zorgen te maken over een mogelijke daling van inkomsten. Maar volgens Wall Street Journal kan het minder actieve deelgedrag op de lange termijn onheil betekenen voor Facebook.

In 2009 hebben onderzoekers van Facebook namelijk gezegd dat het delen van content essentieel is voor het voortbestaan van sociale netwerken. Als minder mensen informatie delen kunnen gebruikers zich snel gaan vervelen.

Facebook is nu bezig met het testen van reminders om mensen aan te moedigen iets op Facebook posten. Volgens een woordvoerder werkt dit 'geweldig': mensen zouden dankzij de reminders weer meer gaan delen op het sociale netwerk.

Lees ook:

Alle 2 biljoen openbare Facebook-berichten nu doorzoekbaar

Facebook maakt profielvideo's mogelijk