Nieuws

Hackers dreigen iOS-lek aan geheime diensten te verkopen

3 november 2015 16:30

<p><strong>Hackers ontdekten een nieuw lek in iOS 9. Een securitybedrijf betaalt er 1 miljoen dollar voor en dreigt de info door te verkopen aan geheime diensten. &#13; </strong></p>&#13;

Het 'beveiligingsbedrijf' Zerodium loofde in september een beloning uit voor wie een lek kon vinden in de nieuwste software voor iPhone en iPad, iOS 9.1 of 9.2. Een groep hackers vond een lek. De kwetsbaarheid zit in de browser.

Om een apparaat binnen te dringen hoeven de hackers hun slachtoffers alleen maar naar een geïnfecteerde internetpagina te lokken. Zodra die geopend wordt, krijgen de hackers ongemerkt toegang tot de iPhone of iPad. Oppassen voor vreemde internetpagina's dus.

Doorverkopen van gegevens over lekken

Zerodium verkoopt gegevens over kwetsbaarheden door aan iedereen die daar genoeg voor wil betalen. Zo worden de lekken niet gedicht, want de informatie over de kwetsbaarheid wordt niet openbaar gemaakt. Bovendien schrijft Wired dat Zedorium ook claimt dat het gegevens doorverkoopt aan inlichtingendiensten.

Apple heeft vooralsnog niet gereageerd op de berichten over het lek. Het bedrijf zal ongetwijfeld zelf hard op zoek zijn naar welke kwetsbaarheid de hackers hebben gevonden.

Lees ook:

iOS 9 al gekraakt: jailbreak beschikbaar voor iPhones