Nieuws

Facebook wil dat meer werknemers Android gaan gebruiken

3 november 2015 08:57

<p><strong>De iPhone is zo populair onder Facebook-werknemers dat het bedrijf een deel van zijn werknemers dwingt om over te stappen naar Android.</strong></p> <p></p>

"Als mensen zelf kunnen beslissen, geven ze meestal de voorkeur aan een iPhone", verklaarde Chris Cox, chief product officer bij Facebook, eind vorige week tijdens een briefing voor journalisten. "Daarom verplicht ik een flink deel van mijn team om over te stappen op Android."

De reden voor deze verplichte overstap is dat de Facebook-werknemers op die manier een beter inzicht krijgen in de ervaring die het grootste deel van de gebruikers van het sociale netwerk heeft, schrijft Wired. Het merendeel van de 1,5 miljard mensen met een Facebook-account heeft immers geen iPhone.

2G Tuesday

Om dezelfde reden heeft Facebook een wekelijkse 2G Tuesday, waarbij werknemers ervoor kunnen kiezen om de site een uur met 2G te bezoeken. Op die manier hoopt het bedrijf zijn medewerkers er beter van te doordringen met welke snelheid mensen uit ontwikkelingslanden nieuwe Facebook-berichten binnenhalen.