Nieuws

Deze oordopjes bedienen je smartphone met hoofdbewegingen

1 november 2015 11:41

<p><strong>De Elbee is weer een poging om te komen tot draadloze oordoppen met extra functionaliteit. </strong></p>

Vorig jaar februari zagen we de Dash. Dit waren ook een slimme oordopjes, die zelfs je hartslag konden meten. Het project heeft 3,5 miljoen dollar binnen gehaald. Maar anderhalf jaar later zijn nog alleen de developer-kits verzonden en wachten gewone backers nog altijd op hun exemplaren.

Voice Commands en hoofdbewegingen

De Elbee verschilt niet veel van de Dash. Hij kan helaas niet je hartslag of zuurstofverzadiging meten. Wel kan hij je smartphone bedienen. Met voice-commands, hoofdbewegingen of gewoon knopjes. Nee-schudden betekent een oproep negeren. Je hoofd naar links is het volume en omhoog betekent muziek aan. In de bijbehorende app voor Android of iOS kun je deze commands zelf aanpassen. Maar al die verschillende hoofdbewegingen zien er vreemd uit.

Via Bluetooth (2.4 en 4.0) is je Elbee met je telefoon verbonden. Niet alleen je muziek of inkomende gesprekken kun je bedienen. Ook apps als Google maps, Nest en Hue zijn te gebruiken. Met voice commands zou je dus de lampen aan kunnen doen in huis.

Overige specs

Daarnaast krijg je meteen een melding als je Elbees niet in je buurt zijn. Zo kun je ze makkelijk terug vinden. Ook hebben de oordopjes noise cancellation die je aan en uit kunt zetten. Als laatste is de software open source.

Elbee is een Kickstarter-project dat 250.000 dollar nodig heeft. Elbees kosten momenteel 149 dollar. Maar pas in november 2016 zouden ze geleverd. Mede daardoor is het nog maar de vraag of dit project het doel gaat halen.