Nieuws

Onbekenden kunnen voortaan contact zoeken via Facebook Messenger

28 oktober 2015 10:30

<p><strong>Omdat niemand in zijn Overige Berichten kijkt op Facebook, kunnen onbekenden voortaan in contact komen via chat.</strong></p><p></p>

Het Overige-mapje van Facebook mag je gaan vergeten, voor zover je dat niet al deed. Facebook is gestart met de uitrol van Message Requests voor Facebook's chatdienst Messenger. Berichten van onbekenden komen daarmee niet langer in Overige, maar in het chat-venster. Dan vallen ze tenminste direct op.

Message Request

Facebook's David Marcus kondigde de functie op Facebook aan als een manier om met mensen in contact te komen, zelfs al ben je hun telefoonnummer vergeten. Je zoekt voortaan gewoon op naam en je stuurt hem een chatbericht. De ontvanger ziet vervolgens bovenin de Messenger-app een 'Message Request'. In dat venster worden alle chats met mensen waarmee je niet bevriend bent opgeslagen. Je kunt op hun bericht tikken en het lezen, om daarna te beslissen of je de chat wil accepteren of niet.

Gemakkelijk bereikbaar

Als gevolg verdwijnt de Overige-map helemaal en haalt het berichten van (al dan niet) onbekenden naar de voorgrond. Daarmee wordt het net zo gemakkelijk om iemand te bereiken als bijvoorbeeld met Google Plus. Ook daarbij kun je iemand op naam opzoeken en een berichtje sturen, die door de ontvanger geaccepteerd moet worden. Het is maar de vraag of iedereen daar op zit te wachten.

Message Request wordt langzaam uitgerold onder gebruikers.

Lees ook:

Zo wil Facebook geld gaan verdienen aan Messenger

Videobellen met Facebook Messenger nu ook in Nederland