Nieuws

Mini-bierbrouwerij voor thuis van een Amsterdamse startup

23 oktober 2015 23:01

<p><strong>Zelf je eigen bier brouwen en experimenteren. Dat kan met de Nederlandse MiniBrew, die nu crowdfunding zoekt.</strong></p>

De MiniBrew ziet er niet alleen mooi uit. Binnen zitten handige sensoren die alles in de gaten houden. Via wifi is hij verbonden met je smartphone en kun je de details van je bier aanschouwen.


Daarnaast geeft de app alle instructies weer die je nodig hebt. Kies je bier en de app geeft aan welke ingrediƫnten je moet kopen en wat je verder moet doen. Ben je zelf even inspiratieloos, dan kun je kiezen uit verschillende bieren over de hele wereld. MiniBrew bouwt een community waarin iedereen zijn eigen bier online kan zetten.

Brouwen en koelen gebeurt in maar 3,5 uur. Fermenteren duurt minstens een week, maar dat hangt natuurlijk af van het bier dat je wilt brouwen. Uiteindelijk heb je 5 liter zelfgemaakte bier. En je hebt altijd een gekoeld vaatje. Oh, de MiniBrew maakt zichzelf ook nog eens semi-automatisch schoon.

MiniBrew is een Nederlands project en heeft op IndieGoGo nog 29 dagen te gaan om 100.000 dollar binnen te halen. Tot nu toe hebben ze 35.000 dollar binnen. Voor 2250 dollar heb je je eigen MiniBrew met een extra vaatje. In april 2016 worden ze geleverd.