Nieuws

Onderzoek: meer gekut dan gelul op Twitter

23 oktober 2015 16:27

<p><strong>In september scholden twitteraars in totaal 46.688 keer. 'Kut' was veruit het populairst.</strong></p><p></p>

Er zou vast een goede stemming zijn geweest de afgelopen dagen op de NOS op 3-redactie. "Doe jij 'hoer', dan doe ik 'verdomme'", was plots een zin waar niemand meer van opkeek.

In totaal heeft het 46.688 tweets gevonden die in deze september verstuurd zijn waar een scheldwoord in voorkwam. Ruim 19.000 keer was het 'kut', zo’n 4.000 keer 'lul' en ruim 9.000 keer 'verdomme', al dan niet met onze lieve heer ervoor.

Ieder stadje een ander schatje

Ze waren nog niet klaar met analyseren, want met behulp van de geotag die aan veel tweets hangt, kon ook worden gezien hoe de scheldcultuur in Nederland verspreid is.

Hagenezen nemen graag 'tering' in de mond, Utrecht houdt het op 'flikker'. 'Klootzak' en 'kutwijf' zijn uit de gratie. Tilburg is scheldhoofdstad van Nederland, gevolgd door Eindhoven.

Potverdrie, kwajongen en vlegel komen helaas niet in het onderzoek voor. Op de site van NOS op 3 zijn er interactieve kaarten gemaakt zodat iedereen er mee kan spelen.