Nike lanceert zelfstrikkende schoen uit Back to the Future

Nike lanceert zelfstrikkende schoen uit Back to the Future

22-10-2015 09:19 Laatste update: 27-04-2018 19:59

Gemaakt voor fictie, maar nu een feit: de zelfstrikkende schoen van Nike. Inderdaad, die uit Back to the Future.

Iedereen die Back to the Future heeft gezien, kan zich de onwijs gave zelfstrikkende schoenen van Michael J. Fox, in de film Marty McFly, herinneren. De makers van de film vroegen Nike om 'de schoen van de toekomst' te creëren, en dat werden de zelfstrikkende schoenen. Nu zijn de schoenen daadwerkelijk geproduceerd, en Fox heeft gisteren het eerste paar al aangetrokken.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de zelfstriktechniek 'Power Laces' precies werkt. Net als in de film lijken de veters zichzelf aan te trekken. De schoenen hebben hetzelfde opvallende uiterlijk als in Back to the Future: een hoge grijze basketballschoen een Nike-bandje aan de voorkant.

De schoen is tevens uitgerust met verschillende lichtjes. Zo licht het Nike-logo groen op en zijn aan de onderkant en zijkant een geel, rood en twee groene lichtjes te vinden. Ook zou de schoen zich automatisch aanpassen aan de voet van de drager.

De schoenen worden vanaf de lente van 2016 geveild voor het goede doel van Fox, een fonds voor onderzoek naar Parkinson. Nike meldt daarbij dat het de zelfstriktechniek verder uitwerkt, zodat de techniek in andere schoenen kan worden gebruikt.

De zelfstrikkende Nike-schoenen staan ook in onze Top 5: Back to the Future-spullen die je nu kan kopen