Nieuws

Artikelen binnen de Facebook-app lezen kan nu ook in Nederland

21 oktober 2015 12:47

<p><strong>Facebook-gebruikers met een iPhone kunnen vanaf nu Instant-artikelen in de app vinden. Lezen zonder naar externe sites te gaan.</strong></p><p></p>

Er is een nieuwe manier waarop Facebook artikelen toont, Instant Articles, en die is ook in de Nederlandse app beschikbaar. Zie je artikel op je tijdlijn met een bliksem-icoontje in de rechterbovenhoek, dan is het een Instant-artikel. Deze artikelen worden niet meer in een web-omgeving geopend, maar wordt binnen Facebook geladen in een nieuwe opmaak met grotere plaatjes en video's.

Tussen de alinea's tekst staat regelmatig een reclame. Momenteel doen media als The Washington Post, BuzzFeed en BBC News al mee. Facebook werkt nog niet samen met Nederlandse media.

Sneller laden

De app werd in mei al aangekondigd door Facebook, maar werd toen slechts voor 5 procent van de Amerikaanse iOS-gebruikers uitgerold om te testen. Nu is de functie dus uitgerold naar alle iOS-gebruikers. Naast dat het artikelen in een aantrekkelijk jasje toont, worden ze volgens Facebook ook nog eens sneller geladen.

Facebook doet er alles aan om mensen op hun netwerk te houden, want dan verdient het bedrijf meer geld. Niet gek dus dat Facebook nu ook artikelen in hun eigen app opent. Voor uitgevers zijn er ook voordelen, zo houden ze 100 procent van de inkomsten van advertenties bij artikelen.

Lees in Bright Ideas:

Social Struggles: hoe Twitter, Facebook en LinkedIn gebruikers op hun site en apps willen houden