Nieuws

App van de Week: Downwell

18 oktober 2015 01:07

<p><strong>Downwell is een verslavend moeilijke game met retro graphics maar een verrassende 'platformdraai'.</strong></p>

In Downwell speel je een wit poppetje dat in een ogenschijnlijk eindeloze put naar beneden dondert. Die put is vergeven van allerlei kruipende, rollende en vliegende monsters, en als die jou aanraken verlies je een leven. Terwijl je valt kom je overal platformpjes tegen waar je even op kan staan. Tot zover de bekende ingrediƫnten van een platformgame, toch is Downwell anders.

Dat komt door de schietschoenen die het vallende poppetje in Downwell draagt. Ze dienen twee doelen: vijanden afschieten zodat ze jou niet raken en zorgen dat je iets minder snel valt. In Downwell is het namelijk de kunst op precies de juiste manier te vallen, zodat je zo snel mogelijk ongeschonden de onderkant van elk level haalt.

Onderweg kom je verscholen in de muren van de put ruimtes met power-ups tegen, waardoor je schoenen bijvoorbeeld veranderen in een shotgun of een laser. Ondertussen groeit het aantal obstakels, waar je langs moet vallen of lopen, en die je in sommige gevallen kapot moet schieten. Naarmate je verder valt verandert de put in een grot, die zich uiteindelijk ook met water vult.

Gelukkig worden ook je wapens beter en je gezondheidsbalkje langer, maar het blijft ontzettend pittig. En ga je eenmaal dood, dan moet je weer helemaal van voorafgaan beginnen. De levels worden elke keer willekeurig gegenereerd, dus het blijft steeds even lastig. Het schijnt mogelijk te zijn de bodem van de put te bereiken, en de game zit sterk genoeg in elkaar om je dat in ieder geval keer op keer te laten proberen.

Download Downwell voor iOS of voor Windows, voor 2,99 euro.