Nieuws

Eerste indruk: digitaal opschrijfboekje Bamboo Spark

16 oktober 2015 14:01

<p><strong>Wat als je aantekeningen die je op papier maakt, ook digitaal kon bewaren? De Bamboo Spark maakt dat makkelijk. </strong></p><p></p>

Schrijven in een opschrijfboekje vinden veel mensen lekkerder dan typen. Vooral tijdens een vergadering is een beetje 'doodlen' prettig. Maar als je vervolgens in je computer op zoek gaat naar de notities en beseft dat je ze ergens tussen je paperassen hebt zitten ben je minder gelukkig. Je kunt braaf al je notities inscannen, maar gezien je geen robot bent (toch?!?) is de kans dat je regelmatig iets vergeet vrij groot.

De Bamboo Spark kan dat voor je oplossen. Mits je met de meegeleverde pen schrijft en niet vergeet je notitieblok aan te zetten voordat je gaat schrijven.

Een fijn schrijvende pen.

Gezien het formaat van de map zou je een groter notitieblok verwachten.

Een foto van de tekening.

Dezelfde tekening rechtstreeks uit de app geïmporteerd.

De Bamboo Spark (160 euro) slaat de bewegingen van je pen op en met een druk op de knop verplaats je het resultaat naar de smartphone of tablet met de Bamboo app. Dat werkt weergaloos. Ook als je je pen van het papier verwijdert en vervolgens weer op dezelfde plek verder gaat pikt het digitale notitieblok zonder het beeld te verschuiven de draad weer op.

Nadeel: regelmatig opladen

Wie zijn notities dus graag analoog wil maken en digitaal wil bewaren heeft een prachtig apparaat aan de Bamboo Spark. Er is echter wel een nadeel. Het apparaat moet bij intensief gebruik dagelijks aan de lader. Vergeet je dat een keer, dan mis je dus direct een deel van je digitale aantekeningen. Bovendien moet je wel wennen aan het aan- en uitzetten van je notitieblok en het na elk blaadje overpompen van je aantekeningen.

Om echt nuttig te zijn zou je een week met de accu moeten kunnen doen, zou het apparaat zichzelf aan en uit moeten zetten als je de pen er uithaalt of instopt, én zouden je aantekeningen gestreamd weggeschreven moeten worden in plaats van na een druk op de knop.

Al met al doet de Bamboo Spark alles wat hij op de doos belooft bijzonder goed. Maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen zijn Moleskine de deur uit kan doen.

Lees meer artikelen in de rubriek Eerste Indruk