Nieuws

Yahoo Mail 'dumpt' het wachtwoord in app-update

15 oktober 2015 17:41

<p><strong>Yahoo heeft zijn mail-app een make-over gegeven. Met een nieuw design en inloggen zonder wachtwoord.</strong></p>

Yahoo kondigde de vernieuwde app vandaag aan ter ere van zijn achtiende verjaardag. Yahoo Account Key, de nieuwe manier van inloggen, werkt heel simpel. Voordat je de app kunt gebruiken moet je je telefoonnummer invullen. Als je vervolgens wilt inloggen, wordt er een melding naar je telefoon verzonden waar je de toegang kunt verifiëren. Het lijkt een beetje op de TAN-code van internetbankieren.

Dus geen gedoe meer met het onthouden van al die wachtwoorden. Als dit allemaal te ingewikkeld is, kun je er nog altijd voor kiezen om via de traditionele manier in te loggen.

De app heeft ook nog andere nieuwe features. Vanaf nu kun je ook met andere mailadressen inloggen, zoals een account van Hotmail of Outlook, en daar tussen switchen. Het toevoegen van Gmail-accounts is nog niet mogelijk, maar daar zegt Yahoo nog aan te werken.

De app werkt nu ook met swipe-bewegingen, bekend van Mailbox. Zo kun je een mail verwijderen of markeren door hem een kant op te vegen. Bovendien krijgt de applicatie een 'Email jezelf’-functie, handig voor mensen die hun mailbox gebruiken als to-do lijst.

Lees ook:

Outlook: beste email-app voor Android en iOS