Nieuws

Top 5 innovaties onder de finalisten van Accenture's Innovation Awards

8 oktober 2015 10:31

<p><strong>Accenture heeft de finalisten voor zijn Innovation Awards bekendgemaakt. Wij pikken de krenten uit de pap.</strong></p><p></p>

Traditiegetrouw reikt Accenture ook dit jaar weer de Innovation Awards uit aan de meest 'opvallende, baanbrekende en nieuwste innovaties'. Voor de editie van 2015 waren er ruim 800 inschrijvingen, daaruit werden er 50 geselecteerd en verdeeld over verschillende categorie├źn.

Vanmoof2Share

"Het witte fietsenplan nieuwe stijl." Zo wordt Vanmoof2Share omschreven in de nominatie. Vanmoof hoopt een systeem van de grond te krijgen waarmee gebruikers de fietsen kunnen delen. Komende herfst komt de fietsenmaker met een slimme fiets, waar onder meer 2G, GPS, bluetooth en een elektrisch slot aan zitten. Via een online platform dat via smartphones communiceert, kunnen gebruikers fietsen lenen.

Lees hier meer over in Bright Ideas

Robin Radar

De Robin Radar is een detectiesysteem waarmee drones gevonden en geclassificeerd kunnen worden. De radar kan bijvoorbeeld ingezet worden om drones die kwaad willen doen op te sporen. De Robin Radar werd bijvoorbeeld al ingezet tijdens de beveiliging van de G7 top in Duitsland.

Foodora

Altijd ruzie met restaurants die eten thuisbezorgen? Foodora maakt gebruik van een slim algoritme waarmee het bezorgers op een effici├źnte manier op weg stuurt. Zo heb je sneller je eten. Gerechten worden op de fiets bezorgd, dat duurt gemiddeld 34 minuten.

Lees onze eerste indruk over Foodora

Sweetie 2.0

Misschien ken je Sweetie nog, de levensechte chatbot van Terre des Hommes die op een kind lijkt. Inmiddels zin al duizend mannen uit 71 landen dankzij de virtuele Sweetie geregistreerd die wilden betalen voor seksuele handelingen. Sweetie 2.0 gaat chatbots inzetten op veel grotere schaal. Duizenden chatrooms worden straks in de gaten gehouden om mannen op te sporen die op zoek zijn naar seks met kinderen. Daarmee moet het internet uiteindelijk veiliger worden.

Utomik

De nieuwe dienst Utomik is een soort Spotify voor games. Gebruikers gaan tien euro per maand betalen, waarna ze onbeperkt games kunnen spelen. Games worden niet gestreamd, maar gedownload, al hoef je niet te wachten tot de hele game binnen is voordat je kunt beginnen. Zo ga je direct aan de slag.

Lees ook:

Nederlanders bouwen een 'Spotify voor games'

Eerste indruk: fietsende bezorgdienst voor goed eten