Nieuws

Lasercutter voor thuis laat je snijden en graveren op 24 materialen

2 oktober 2015 13:12

<p><strong>Glowforge moet het heel makkelijk maken om allerlei materialen te snijden of te graveren. Zelfs chocola of sushi.</strong></p>

De Glowforge-lasercutter is verbonden met wifi. Op deze manier biedt de app een live-preview. Zo kun je makkelijk je designs plaatsen. En als je zelf niet handig bent, dan kun je online verschillende templates vinden.


Glowforge komt in drie modellen beschikbaar. Je hebt de basismodellen met en zonder ventilatie. En je hebt de Glowforge Pro. De Pro is geschikt voor frequent gebruik. Ventilatie is overigens wel echt nodig. Glowforge raadt ook aan om een ventilatie slang te koppelen aan de Basic. De andere modellen hebben een ingebouwde filter met HEPA en houtskool. Ventilatie naar buiten is hierdoor niet nodig.

De modellen kosten 2000, 2500 en 4000 dollar en de eerste leveringen vinden in december al plaats. Deze prijzen gelden nog maar 22 dagen. Glowforge heeft een behoorlijke pre-order korting van 50 procent. In 8 dagen tijd heeft Glowforge al voor 5 miljoen dollar aan bestellingen binnen gekregen.