Nederlandse veilingsite krijgt mega-investering

Nederlandse veilingsite krijgt mega-investering

30-07-2015 08:21 Laatste update: 27-04-2018 21:01

Redactie Bright

Eén van de grootste investeringen ooit in een Nederlands internetbedrijf: internetveilinghuis Catawiki haalt 75 miljoen euro op.

De investeringsronde werd geleid door de Amerikaanse investeerder Lead Edge Capital. De investeerders die eerder geld in het bedrijf staken, Accel Partners, Project A Ventures en de Nederlandse NOM, doen opnieuw mee in deze ronde. Ook mediaondernemer Willem Sijthoff en verschillende voormalige topmanagers van Booking.com, doen mee.

Verzamelaars

Catawiki werd opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen als community waar verzamelaars hun verzamelobjecten als stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen. Sindsdien zijn er meer dan 60 veilingcategorieën bijgekomen en grossiert de veiling in bijzondere objecten. Recent kwamen bijvoorbeeld het allereerste Kuifje-album uit 1930 onder de hamer, en een kaak van een T-Rex.

Deze nieuwe investeringsronde volgt snel op de vorige investering uit september 2014, van 10 miljoen euro. Nadien liet Catawiki een indrukwekkende groei zien, met een omzetstijging van 300 procent behaald in de afgelopen twaalf maanden. Ook verdubbelde in die periode het aantal veilingcategorieën. Per week worden nu ruim 15.000 bijzondere kavels geveild.

Internationale uitbreiding

De investering wordt ingezet om nieuwe markten in te gaan en de dienstverlening te verbeteren. Catawiki zoekt honderden mensen, zoals developers, veilingmeesters en sales- en customer support medewerkers. Bij Catawiki werken momenteel 200 mensen, in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

De veilingen starten elke vrijdag om 12 uur en lopen af op een vaste avond in de week. Het bieden op de objecten begint altijd op 1 euro waardoor het aantrekkelijk is om mee te bieden.

RTL Z