Past je iPhone 6-hoesje nog wel als je overstapt naar 6S?

Past je iPhone 6-hoesje nog wel als je overstapt naar 6S?

17-09-2015 14:58 Laatste update: 27-04-2018 21:01

In de categorie 'first world problems': moet je straks weer een nieuw hoesje als je van de iPhone 6 overstapt naar 6S?

De iPhone 6S is iets groter en dikker dan zijn voorganger, wat voornamelijk komt omdat Apple het sterkere 7000 series aluminium gebruikt voor de behuizing. Wat betekent dat in omvang? De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden 0,1 mm wijder dan de iPhone 6 en 6 Plus. Beide modellen worden 0,2 mm dikker, iPhone 6S wordt 0,2 mm langer, de iPhone 6S Plus 0,1 mm. Ook zijn ze wat zwaarder geworden.

Past 't nog?

Het potentiële probleem: passen de oude cases en hoesjes dan nog wel? Een definitief antwoord is daar niet op te geven, want elk hoesje is anders. Wel is het zo dat silicone en leren hoesjes vaak wel meerekken. Heb je nu al een jaar een silicone hoes om je iPhone, dan zal hij al iets uitgerekt zijn, zodat hij ook om de grotere toestellen past.

Casemakers

Het wordt een ander verhaal met harde cases die heel nauw sluiten. Waarschijnlijk passen die niet of krijg je ze nooit meer los. Sommige makers hebben zelf al duidelijk gemaakt of het wel of niet past. Twijfel je, dan is het slim om met de makers van je hoesje contact op te nemen.

Op de website van Mujjo uit Venlo bijvoorbeeld, daar staat achter elke iPhone 6 hoes een 'S' tussen haakjes bij.

Lees ook:

Eerste indruk iPhone 6S