Nieuws

Online supermarkt Picnic bezorgt gratis met elektrische busjes

5 augustus 2015 10:12

<p><strong>Nederlandse supermarkten krijgen er een online rivaal bij: Picnic laat je bestellen per app en bezorgd met elektrische busjes.</strong></p><p></p>

De initiatiefnemers van Picnic willen goedkoper zijn dan de concurrenten en vanaf september in de eerste gebieden boodschappen gratis bezorgen. Er is al een proef bezig in Amersfoort, meldt het AD. Daar rijden al elektrische busjes van Picnic rond die de boodschappen rondbrengen bij proefpersonen. Zij kunnen via een app een bestelling doen die op drie vaste momenten in de week worden bezorgd vanuit het distributiecentrum in Nijkerk.

Picnic is opgericht door vier ondernemers die hun vermogen in andere bedrijfstakken verdienden, waaronder Michiel Muller die eerder de Tango-tankstations en Route Mobiel oprichtte.

Online boodschappen doen

Op dit moment wordt nog slechts 1,5 procent van de boodschappen online gedaan, maar dat neemt wel snel toe. Nederlanders deden in 2014 voor 450 miljoen euro aan online boodschappen en dat is 55 procent meer dan een jaar eerder.

Op het web is AH.nl nu de grootste supermarkt met een marktaandeel van 53 procent. De concurrentie komt nu nog vooral van de supermarkten Jumbo en Deen.

RTL Nieuws