Nieuws

Dit Nederlandse apparaatje maakt openbare wifi-netwerken veilig

13 juli 2015 12:00

<p><strong>Keezel is een privérouter die met openbare wifi-netwerken verbindt en de verbinding beveiligt.</strong></p><p></p>

Het wifi-netwerk in de trein mag dan 98 procent van de tijd niet werken; als het wel werkt, is het ook nog eens vrij gevaarlijk.

Omdat je bij een open wifi-netwerk allemaal met hetzelfde netwerk verbindt, is het voor anderen vrij gemakkelijk om te zien wat je op je laptop, tablet of smartphone doet, en kan er vrij simpel worden ingebroken.

VPN

Dat probleem wil Keezel tegengaan. Het apparaatje is door Nederlanders ontworpen en maakt verbinding met een openbaar wifi-netwerk, om vervolgens de verbinding te beveiligen via een virtueel particulier netwerk (VPN).

Een VPN schermt jouw verbinding af van de rest die van hetzelfde netwerk gebruikmaken. En hoewel het mogelijk is om ook je devices van een VPN te voorzien en op die manier veilig met openbare wifi-netwerken te verbinden, is Keezel wel een heel gemakkelijk en fraai alternatief.

Uniek

"Keezel is uniek omdat het werkt met allerlei wifi-apparaten", aldus de makers. "Het maakt VPN's simpel." Je hoeft enkel op de knop aan de onderkant te drukken om 'm in te schakelen, waarna je met Keezel verbindt. Vanaf je apparaat stel je de Keezel in met welk openbaar wifi-netwerk 'ie moet verbinden.

Daarna is het mogelijk om de locatie aan te passen. Dit is bijvoorbeeld handig voor de momenten dat je in het buitenland bent, maar geen Uitzending Gemist kunt bekijken. Verander je locatie naar Nederland en het is mogelijk.

De Keezel is vanaf maandag te koop op Indiegogo voor 79 dollar. Dan krijg je een jaarabonnement op de VPN-dienst erbij.