Nieuws

Nederlanders voeren met drone actie tegen anti-abortusbeleid Polen

24 juni 2015 13:33

<p><strong>Het nieuwe actievoeren: in Polen gebruiken activisten een drone om abortuspillen te droppen als protest tegen anti-abortusregels.</strong></p>

Aankomend weekend zal een groep activisten vanuit Duitsland een drone inzetten om abortuspillen naar Polen te vliegen. Daarmee vraagt de groep aandacht voor het Poolse beleid tegen abortus. In een groot deel van Europa is een abortus legaal, behalve in Polen, Ierland en Malta.

De drone stijgt vlakbij de Poolse grens in Duitsland op om in het stadje Stubice in Polen te landen. Het initiatief komt van het Nederlandse Women on Waves, in samenwerking met een actiegroep uit Berlijn en Warschau.

Geïnspireerd door Google

Aandacht is de voornaamste reden van de actiegroepen om abortuspillen de grens over te vliegen, al moeten de pillen daadwerkelijk terechtkomen bij vrouwen die ze nodig hebben. Volgens de organisaties gaan veel vrouwen naar het buitenland om een abortus te plegen of nemen ze eigenhandig andere maatregelen. Voor de drone-actie werden de groepen geïnspireerd door afleverdiensten van Google en Amazon, die eveneens met drones experimenteren.

Lees ook:

Meer incidenten met drones in Nederland maar geen gewonden