Nieuws

Logeren in Lucy in the Sky

13 juni 2015 14:51

<p dir="ltr"><strong>Lucy in the Sky in Deventer is een luchtig eenkamerhotel op hoogte. Staat daar een ruimteschip op het dak?</strong></p><p></p>

Lucy GLXY is een eenkamerhotel op het dak van een voormalige fabriek aan de IJssel. Het ligt op de dakrand van een voormalige machinefabriek en biedt uitzicht over de IJssel en de haven van Deventer. In het witte cirkelvormige bouwseltje dat over de dakrand is gezakt, vind je een tweepersoonsbed, badkamer, koelkast en een zitje maar vooral fenomenaal uitzicht.

Niet een houten skelet maar de huid geeft het gebouwtje zijn sterkte. De afdeklaag van Hotspray wordt na het spuiten keihard en vormt zo ook het constructieve element. Een knalrode trap leidt je naar de witte woonruimte.

Lucy GLXY is één van drie losse hotelkamers (Lucy in the Sky’s) in het Havenkwartier in Deventer. Aan en in de buurt wordt flink gesleuteld: kunst en cultuur brengen weer leven in de verlaten panden. Bij DokH2O doe je een drankje tussen schippers en in een garage drink je een espresso tussen de Italiaanse auto’s. "Dwars en Doe-het Zelf", omschrijft Albert Dedden de aanpak van kunstenaarsduo Dedden & Keizer dat ook Lucy in de lucht bracht. De aanpak van het Havenkwartier is genomineerd voor genomineerd voor de architectuurprijs Gouden Pyramide.

Overnachten in Lucy GLXY kan vanaf het najaar en kost €165. Ook kun je terecht bij de spierwitte kubus Lucy Cube en de met zonnepanelen gevoede Lucy PWR.