Nieuws

Google wil smart home veroveren met Brillo en Weave

28 mei 2015 19:39

<p><strong>Het internet of things heeft met Google's Brillo net zijn eerste besturingssysteem gekregen. Android op lampen, sloten, ovens en meer.</strong></p>

Veel van de huidige slimme apparaten voor in en om het huis gebruiken hun eigen software. Die software werkt wel samen met onder meer Android, maar is het zelf niet. Dat gaat veranderen, want Google heeft net Brillo aangekondigd. Een besturingssysteem speciaal voor slimme apparaten, voor het internet of things.

Brillo is een soort afgeslankte, gepolijste versie van Android. Dat maakt het systeem veel lichter, waardoor het het zelfs op de kleinste apparaten als slimme lampen kan draaien. En juist omdat het slanker is, is Brillo volgens Google ook makkelijker te beveiligen. Dat is belangrijk, want hoe meer onderdelen van je huishouden met internet verbonden zijn, hoe kwetsbaarder je potentieel wordt.

Om ook veilig met Brillo-apparaten te communiceren, komt Google ook met het achterliggende systeem Weave. Dat maakt een beveiligde verbinding tussen Android-telefoon, inernet of things-apparaat en cloud. Zo kunnen gebruikers zowel via hun wifi thuis als via het internet altijd accuraat en veilig hun slimme huis regelen.

Zie ook:

Google kondigt 'Android M' en betaaldienst Android Pay aan