Dutch Design: Hang natuur aan je muur met de Boschrooms

Dutch Design: Hang natuur aan je muur met de Boschrooms

07-05-2015 16:40 Laatste update: 28-04-2018 00:07

Met deze paddo's breng je hallucinerende taferelen in huis.

Wie van elfenbankjes, eekhoorntjesbrood of vliegenzwam houdt, mag ontwerper David Derksen bedanken. De paddenstoelen komen normaal gezien alleen buiten het huis en dan ook nog in de herfst maar Derksen maakt het natuurschoon houdbaar in huis.

Op het eerste gezicht lijkt wat je aan de muur ziet hangen een wit plankje om iets moois op te zetten. Van dichtbij zie je niet alleen dat het plankje van porselein is, maar herken je ook de vorm van het elfenbankje. Zoals die paddenstoel met zijn laagjes de boom beet houdt, zo zie je die gedetailleerde laagjes terug in de Boschrooms van Derksen.

Bosschrooms is een mengeling van mushroom en Bosch. Dat laatste slaat op de 15e eeuwse meesterschilder Jheronimus Bosch. Hij staat bekend om fantastische natuurtaferelen en hallucinerende schilderijen.

Derksen maakte in opdracht van keramiekfabriek Cor Unum 3 verschillende muurversieringen (groot, klein, hoek) waarvan het origineel uit de natuur komt. Eenmaal aan de muur, geven ze iets prijs van de fantastische natuur waar Jeroen Bosch zijn inspiratie vandaan haalde.

Deze vrijdag publiceren we in ons webmagazine Bright Ideas een overzicht van onze mooiste vonden op de jaarlijkse designbeurs in Milaan.