Nieuws

Spuug naar Apple: iPhone gaat je DNA verzamelen

6 mei 2015 15:00

<p><strong>De iPhone houdt niet alleen je bewegingen bij, maar gaat ook je DNA verzamelen. Van sensoren tot spugen in een Apple-bakje.</strong></p><p></p>

We kunnen heel veel met onze smartphones, maar rondom het onderwerp gezondheid blijven de mogelijkheden vooralsnog beperkt. Denk aan een stappenteller of elke keer handmatig invoeren wat we eten, maar een écht slimme technologie blijft vooralsnog uit.

Dat kan veranderen door een samenwerking tussen Apple en wetenschappers, die de iPhone willen gaan inzetten voor het verzamelen van DNA-informatie. Volgens Technology Review van de MIT-universiteit zijn er al verschillende apps ontwikkeld waarmee onderzoekers medische data kunnen verzamelen. De apps werken daarvoor samen met ResearchKit.

Om mee te doen met het onderzoek moeten gebruikers eerst in een bakje spugen dat naar een door Apple goedgekeurd laboratorium wordt verzonden. De uitkomsten leiden in combinatie met data van de sensoren en Health-app tot de uitslag van het onderzoek.

De Universiteit van Californië houdt als één van de eersten een medisch onderzoek via de iPhone. De universiteit doet onderzoek naar de oorzaken van voortijdige bevalling.

Lees ook:

Apple haalt fitnesstrackers uit z'n winkels vanwege Watch