Nieuws

Heel Reddit is in de ban van deze knop, wat doet ie?

2 april 2015 22:21

<p><strong>Het begon als een 1 april-grap, maar het mondde uit in een gekmakend experiment. Wat doet die knop op Reddit?</strong></p><p></p>

Sinds gisteren is Reddit in de ban van een knop. 'The Button' maakt gebruikers hysterisch: waarom klikt iedereen erop en wat gebeurt er als de timer de nul raakt?

The Button

The Button (/r/thebutton) telt continu af van 60 seconden naar nul, maar begint opnieuw als een gebruiker erop klikt. Elke gebruiker kan dat maar één keer doen. En wat er gebeurt als de nul eindelijk wordt bereikt, dat weet niemand en dat houdt de gemoederen flink bezig. Op Reddit zijn inmiddels twee kampen: zij die op de knop drukten en zij die zichzelf konden bedwingen.

Inmiddels hebben meer dan een half miljoen mensen op de knop geklikt. Gebruikers hebben de broncode van Reddit binnenstebuiten gedraaid om uit te zoeken waar de knop voor is, maar zonder resultaat. Sommige mensen denken dat er een prijs te winnen is, anderen denken dat het 'gewoon' een 1 april grap is.

Klik

De teller komt nauwelijks onder de 59 seconden, voordat iemand anders weer klikt. Volgens sommigen kan het nog wel tot juli duren voordat de nul bereikt wordt. En dan zijn er nog de mensen die wachten tot anderen hun klik hebben verspild en pas klikken als de timer op een seconde komt.

Stiekem zijn we nu ook wel benieuwd wat er gebeurt als de nul eindelijk bereikt wordt. Waarschijnlijk niks. 1 april met een verlengsnoer!