Nieuws

Tim Cook ageert tegen anti-homowetten

30 maart 2015 11:01

<p><strong>Apple-topman Tim Cook neemt stelling tegen wetgeving die het mogelijk maakt om homo’s te discrimineren.</strong></p>&#13;

Sinds Cook vorig jaar uit de kast kwam als homo ontpopt hij zich regelmatig als strijder voor gelijke rechten voor homo’s. Zo nam hij zondag in een opiniestuk in de Washington Post stelling tegen “de golf aan wetgeving” in verschillende Amerikaanse staten die nadelig uitpakt voor homo’s en lesbiennes. Als voorbeeld noemt Cook onder meer een wet in de staat Arkansas die het mensen mogelijk maakt om op basis van hun geloof klanten te weigeren.

Dergelijke wetgeving wordt door de indieners vaak verkocht als een manier om de vrijheid van religie te beschermen. “Maar in werkelijkheid hebben deze wetten de potentie om de strijd van tientallen jaren voor meer gelijkberechtiging terug te draaien”, waarschuwt Cook, die een parallel trekt met de strijd voor gelijke rechten voor zwarten.

“Als kind ben ik gedoopt en geloof is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest”, schrijft de Apple-topman. “Ik geloof echter niet dat religie gebruikt mag worden als excuus om mensen te discrimineren.”

Lees ook:

Tim Cook: ik ben trots om homo te zijn

Russisch Steve Jobs-monument weg omdat Tim Cook homo is