Nieuws

Reddit pakt posten van naaktfoto's nu toch aan

25 februari 2015 15:05

<p><strong>Nadat vorig jaar tientallen naaktfoto's van beroemdheden lekten, scherpt Reddit nu eindelijk de regels aan.</strong></p><p></p>

Reddit gaat naaktfoto's die zonder toestemming van de persoon op de afbeelding geplaatst zijn binnenkort verwijderen. Dat maakte het team bekend op het forum. De nieuwe regels omtrent privacy gaan op 10 maart 2015 in.

Fappening

Vorig jaar kwam Reddit onder vuur te liggen omdat het één van de beste plekken was waar je naaktfoto's van beroemdheden kon delen. Foto's van onder meer Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst en Kate Upton verschenen vorig jaar online onder de noemer The Fappening, nadat iCloud was 'gehackt'. Voorheen konden moderators beslissen of de content mocht blijven staan of niet, nu krijgen onderwerpen van foto's daar zeggenschap over.

Contact opnemen

"Vorig jaar hebben we de kans gemist om een leider in sociale media te worden op het gebied van privacy", schrijft het team. Recentelijk heeft Reddit besloten dat het anders moet. Gebruikers die vinden dat iemand iets van hem of haar heeft geplaatst zonder toestemming, kunnen contact opnemen via contact@reddit.com, waarna Reddit belooft zo snel mogelijk tot verwijdering over te gaan.

Reddit is niet de eerste die maatregelen neemt, ook Googles weblogdienst Blogger treedt streng op tegen naaktfoto's en -filmpjes.