Nieuws

Mooiste iOS-game van de maand: Alto's Adventure

20 februari 2015 09:27

<p><strong>Als er één game is die je deze maand voor iOS moet kopen, dan is het wel Alto’s Adventure. Mooi, verslavend en eerlijk.</strong></p><p></p>

Soms zijn er van die smartphone-games waar niemand over raakt uitgepraat. Monument Valley was zo'n game, al raakte ontwikkelaar Snowman er eerder door geinspireerd. De makers van apps als Checkmark en Shifts besefte zich dat er tussen het geweld van freemium-rotzooi van Candy Crush heus nog wel ruimte was voor kleine, mooi gemaakte games voor telefoons. Dus ging studio Snowman aan de slag, en maakte Alto’s Adventure.


Een van de vele voorbeelden van hoe mooi de game is

De game is in wezen 'gewoon' een endless runner, zo’n spel waarbij het level eindeloos lang is en jij het zo lang mogelijk vol moet houden. Dat werkt zoals altijd verslavend, maar Alto’s Adventure maakt het allemaal net wat aantrekkelijker. De game ziet er namelijk fenomenaal uit, zeker voor een spel in dit genre. Je kijkt uiteraard van de zijkant op de hoofdpersoon, Alto, die in de game al snowboardend zijn ontsnapte lama’s probeert te vangen. Da's inderdaad een beetje gek, maar het is 't begin van de charme van de game.

Terwijl je namelijk met je snowboard de lama’s achterna snelt, begeleid door prachtige muziek, komt in de achtergrond de zon op. Een prachtige gloed daalt dan neer over de glooiende heuvels waar je overheen glijdt, terwijl je lama’s en muntjes verzamelt, en trucs met je snowboard uithaalt.

De game laat zich met één 'knop' besturen. Druk op het scherm en je springt, hou het scherm ingedrukt en je begint een backflip te maken. Simpel maar verslavend, en dankzij de opdrachten die je elk level krijgt blijft het spel aantrekkelijk.

Bovendien gebeurt van alles met de omgeving van Alto's Adventure. Die prachtig opkomende zon is slechts het begin van een heuse dag-nacht-cyclus, en elk moment van de dag ziet er anders maar even oogverblindend uit. Er is zon, regen en zelfs onweer, en die dingen voegen allemaal op hun eigen manier iets toe aan het spel.

En omdat de maker niet te spreken is over het hele freemium-concept, is Alto's Adventure helemaal te spelen nadat je 't gekocht hebt. De power-ups in de game koop je niet met echt geld, maar met de muntjes die je verzamelt. Da's jammer genoeg ondertussen een zeldzaamheid bij mobiele games, des te meer reden om titels als Alto’s Adventure te koesteren.

Download Alto’s Adventure voor iOS (1,99 euro)