Nieuws

Ballenbak voor volwassenen

2 februari 2015 13:18

<p><strong>In Londen is een pop-up ballenbak voor volwassenen geopend. Met alleen maar witte ballen.</strong></p> <p></p>

“Mensen gaan als volwassenen naar binnen en komen naar buiten als kinderen”, aldus Chloe Charlwood van ontwerpstudio Pearlfisher tegenover The Independent. Een verslaggever van de Britse krant die een kijkje ging nemen, bevestigt dat hij de ballenbak als herboren verliet. “Ik voel me een stuk rustiger nu.”

Anders dan de ballenbakken in pretparken en Zweedse meubelwinkels bevat de volwassenenballenbak alleen witte ballen. Lekker rustgevend. De volwassenenballenbak, die 81.000 ballen bevat, biedt ruimte aan dertig mensen. Die mogen daar doen wat ze willen. Er is zelfs al een vergadering geweest.

Op dag één kregen de bedenkers al drieduizend aanvragen binnen om langs te mogen komen. Om die reden overweegt Pearlfisher om de kunstinstallatie, die aanvankelijk volgende week vrijdag alweer zou sluiten, langer open te houden. Een bezoek brengen aan de ballenbak is gratis. Voor elke bezoeker doneert Pearlfisher een pond aan een goed doel.